Nieuwsarchief

13 oktober 2022

Nieuw softwarepakket 

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van AdvocaatCentraal voor dossierbeheer heeft Offermanns Advocatuur & Mediation besloten om over te stappen op een nieuw softwarepakket. De keuze is gevallen op Kleos praktijkmanagementsoftware voor advocaten van Wolters Kluwer. Voor cliënten zal de overstap als voordeel hebben dat zij in de toekomst kunnen inloggen in hun eigen dossier via het cliëntenportaal van Kleos.

Link naar website Kleos

30 september 2022

Hoge Raad legt inkomensafhankelijke combinatiekorting voor co-ouders uit

Volgens een nieuw arrest van de Hoge Raad kunnen co-ouders onder bepaalde voorwaarden beiden de inkomensafhankelijke combinatiekorting ontvangen. De inkomensafhankelijke combinatiekorting (iack) is een heffingskorting in de inkomstenbelasting waarop een ouder recht kan hebben als hij werk combineert met zorg voor een kind dat jonger is dan 12 jaar.  

Link naar website Hoge Raad

2 september 2022

44% ex-partner betaalt niet mee aan kosten eigen kind

De vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) heeft in juli 2022 onderzoek laten doen onder 621 respondenten in een samengesteld gezin. Stuitend is dat 44% van de ex-partners niet bijdraagt aan de kosten van het kind en dat 62% van de kinderen niet betrokken wordt bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Link naar persbericht vFAS

2 augustus 2022

Peer Review MfN

Op 2 augustus is door MfN aantekening gemaakt van de goedkeuring van de Peer Review van Offermanns Advocatuur & Mediation in het kwaliteitsregister van mediators.  Peer Review is een instrument om de kwaliteit van de MfN-registermediator te toetsen en te verbeteren door diens praktijk te onderwerpen aan de kritische blik van een vakgenoot, een zogenaamde peer. 

Link naar website MfN 

selective focus of couple sitting at table with divorce documents

4 april 2022

Hoge Raad: onjuist om echtscheidingsverzoek niet ontvankelijk te verklaren bij te late betekening verzoek

Art. 816 lid 1 Rv bepaalt dat betekening van het echtscheidingsverzoek aan de andere echtgenoot binnen veertien dagen na indiening moet plaatsvinden. Te late betekening van het verzoek is volgens de Hoge Raad echter geen goede grond om het verzoek niet ontvankelijk te verklaren.   

Link naar arrest Hoge Raad 1-4-2022

Divorce

18 maart 2022

Geen partneralimentatie na boek over narcisme ex-man

Het schrijven van een boek over haar huwelijk met een narcist is een vrouw duur komen te staan. Het personage van de man wordt in het boek gekarakteriseerd als een doortrapt, gehaaid, listig en intens gemeen persoon zonder empathisch vermogen en zelfreflectie. Boek verwijst duidelijk naar de man en dat maakt dat er sprake is van grievend gedrag. 

Girls holding DNA model

11 maart 2022

Hoge Raad: medewerking aan DNA-test om biologisch vaderschap vast te stellen in beginsel verplicht

Een kind kan medewerking aan een DNA-test verlangen van zijn vermoedelijke biologische vader om het vaderschap definitief vast te kunnen stellen. Daaraan moet de vermoedelijke biologische vader in beginsel meewerken. Slechts onder uitzonderlijke omstandigheden kan daarvan volgens de Hoge Raad worden afgeweken. 

Link naar artikel website Hoge Raad

Website traffic

8 maart 2022

Nieuwe website live

De nieuwe website van Offermanns Advocatuur is live. De site is gebruiksvriendelijker en vanaf nu ook te bezoeken via een tablet of mobiele telefoon. Het is nu ook mogelijk voor bezoekers van de site om voorkeuren voor cookies in te stellen door rechtsonder op de knop ‘Beheer toestemming’ te klikken. 

Link naar Cookiebeleid 

Female hands hold wooden house. Buying a property

4 maart 2022

Woningsituatie zorgelijk na echtscheiding

Ex-partners worden in meer dan de helft van de gevallen gedwongen nog een jaar samen te wonen nadat de scheiding is uitgesproken. Dat is een van de uitkomsten van onderzoek dat de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) deed onder haar leden in samenwerking met journalistiek platform Pointer. 

Link naar persbericht vFAS

Ukraine flag on background and No war message on heart. Ukraine vs Russia, conflict

2 maart 2022

Reactie NOvA op de situatie in Oekraïne

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) heeft met grote zorgen kennisgenomen van de zich snel verslechterende situatie in Oekraïne. Samen met ruim 40 Europese balies heeft de NOvA een scherpe veroordeling uitgesproken over de invasie door Rusland van Oekraïne.

Link naar reactie NOvA

Pig Bank And Money.

18 februari 2022

Geen Derdengeldenrekening meer

Het houden van derdengelden voor een cliënt was vroeger voor advocaten vanzelfsprekend. De derdengeldenrekening raakt echter steeds meer uit de gratie bij advocaten. Met ingang van 1 maart 2022 maakt ook Offermanns Advocatuur geen gebruik meer van een Derdengeldenrekening.

Link naar pagina op deze site

Businessman receiving fax

1 februari 2022

Faxnummer vervallen

Vanaf 1 februari 2022 behoort faxen met de Rechtspraak tot het verleden. Ook Offermanns Advocatuur is vanaf deze datum niet meer per fax bereikbaar. Veilig Mailen is een goed alternatief voor advocaten om vertrouwelijke informatie met de Rechtspraak uit te wisselen. 

Link naar artikel rechtspraak.nl

Women's day concept and stop abuse violence on females people - closeup of hand with stop

27 januari 2022

Lagere straf voor aanranding met zwaar lichamelijk letsel 

In maart 2018 had de rechtbank Midden-Nederland in deze zaak 18 maanden gevangenisstraf opgelegd. Het gerechtshof legt in hoger beroep een werkstraf op van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 360 dagen.

Link naar uitspraak  

Two wooden houses in a trading cart and green arrow up

1 januari 2022

Verhoging uurtarief

Offermanns Advocatuur heeft vanwege de hoge inflatiecijfers het standaard uurtarief voor 2022 met 5% geïndexeerd naar € 255,00 inclusief btw. Let erop dat sommige kantoren de advocaatkosten exclusief btw en 5% of 6 % kantoorkosten opgeven waardoor ze goedkoper lijken.  

Link naar artikel CBS

16 november 2021

Indexering alimentatie 2022

Alimentatiebedragen stijgen jaarlijks op grond van artikel 402-a Boek I BW. Het indexeringspercentage voor 2022 bedraagt 1,9%.

Link naar rekentool LBIO

9 november 2021

Advocatuur voor dummies

Op initiatief van de NOvA is in de serie ‘dummies’ nu ook De kleine Advocatuur voor dummies verschenen. Het boekje is verkrijgbaar bij de boekhandel of online te bestellen voor € 9,99.

Link naar artikel NOvA

1 oktober 2021

Verhuizing naar WTC Almere

Offermanns Advocatuur gaat op 1 oktober 2021 verhuizen van Zeewolde naar Almere. Nieuwe bezoeklocatie is het WTC Almere (P.J. Oudweg 4).  

Link naar website WTC Almere